Menu
het VlinderHuys

Chi Neng Qigong lessen: Ingrid van Steenwijk

Mijn naam is Ingrid van Steenwijk. Van origine ben ik A verpleegkundige. Later heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en daar diverse functies vervuld in de zakelijke dienstverlening.

Mijn eerste ervaring met Chi Neng Qigong, een Chinese bewegingsleer, was in 2000. Van nature een yangmens zoals Chinezen dat noemen. Gericht op actie, snelheid, ongeduldig en strikt. Ik had niet echt gezondheidsklachten maar net als iedereen had ik het druk en dat uitte zich met enige regelmaat in stevige migraine-aanvallen en snel wisselende stemmingen. Toch werd direct geraakt door de kracht van de –in mijn ogen- zeer langzaam uitgevoerde oefeningen.

De eerste vijf jaar beoefende ik Chi Neng Qigong alleen voor mezelf. Na een paar weken oefenen merkte ik dat de frequentie van de migraine-aanvallen afnam en dat ik rustiger werd. Ik kwam meer en meer in balans en dat is voor mij de reden geweest om de instructeuropleiding te gaan volgen. Inmiddels geef ik al weer heel wat jaren met veel plezier les en ik zie keer op keer wat het beoefenen van Chi Neng Qigong voor mensen kan doen. Om me nog verder te verdiepen in de vorm ben ik in 2013 zes maanden naar China geweest waar ik de advanced teachers training heb gevolgd.

Wat brengt het mij?
Dat is iets wat ik zelfs na jaren oefening niet in woorden kan vatten. Voor mij is het een manier van leven geworden. Trainen gaat veel verder dan alleen het doen van oefeningen. Zoals “Heel” zijn is veel meer dan de afwezigheid van ziekte. Meer en meer kom ik erachter dat het gaat om mens zijn in een steeds veranderende wereld. Soms in actie, soms in stilte en altijd zoekend naar de balans van het moment. Waarbij steeds helderder wordt wat het moment nodig heeft.
Dat is kennis die ik graag met jullie deel. Het vertrekpunt in de lessen en workshops is altijd de fysieke oefening. Maar alles wat zich aandient mag er zijn.

Kennismaken?
Dat kan, op de volgende data is er een introductieles.
Wanneer: 10 september 2018
Waar: Kleine Zaal in het Vlinderhuys
Hoe laat: 19.30 tot 21.00 uur
Prijs: € 10,00. Als je aansluitend inschrijft voor de basiscursus dan wordt dit bedrag op de cursusprijs in mindering gebracht. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Voor meer informatie en aanmelden verwijs ik je graag naar mijn website: www.chitree.nl

Basiscursus?
De basiscursus start op maandag 29 januari. In de basiscursus leer je verschillende oefeningen uit level 1 en level 2 van Chi Neng Qigong. De oefeningen zijn makkelijk te leren en zorgen ervoor dat spanning in je lichaam oplost. Je houding verbetert en bij regelmatige oefening zal je al snel merken dat flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen toenemen.

Het accent in de basiscursus ligt op het bewust worden van de manier waarop je energie uitwisselt met de omgeving. Ook krijg je informatie over de achtergrond en theorie van Chi Neng Qigong. En je krijgt handvatten hoe je de principes kunt toepassen in je dagelijks leven.
Regelmatig vragen cursisten aan mij hoe belangrijk dagelijks trainen is. Het antwoord is simpel; “Hoe meer je traint, hoe beter de resultaten.” Maar je kunt het begrip trainen wel in een ander perspectief plaatsen als je bedenkt dat je de Qigong principes op vrijwel alle gebieden van het dagelijks leven kunt toepassen. Trainen is meer dan het doen van de fysieke vorm alleen.

De basiscursus kan door iedereen worden gevolgd ongeacht leeftijd of conditieniveau. Bij Chi Neng Qigong gaat het om ervaren en onderzoeken wat beweging met je doet met in acht nemen van je eigen grenzen.

Wanneer: 22 januari t/m 9 april 2018. Geen les op 2 april 2018, 23 april t/m 16 juli 2018. Geen les op 14 en 21 mei 2018, 17 september t/m 3 december 2018. Geen les op 5 november 2018
Waar: Kleine Zaal in het Vlinderhuys
Hoe laat: 19.30 tot 21.00 uur
Prijs: € 140,00. Dit is inclusief hand-out en persoonlijk trainingsprogramma.

Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Voor meer informatie of aanmelden verwijs ik je graag naar mijn website: www.chitree.nl