Menu
het VlinderHuys

Nieuwsbrief april

Afgelopen zondagochtend vertelde Els bij In Stille Aandacht over de kracht van de vruchtbaarheid en over de creatieve seksuele energie die in ieder van ons aanwezig is. Ieder van ons is vruchtbaar en draagt in zich de potentie om te scheppen en te creëren. Het is een kracht die zowel in vrouwen als in mannen aanwezig is.

In onze tijd kunnen we die kracht goed gebruiken, want oude patronen, relatievormen en vertrouwde rituelen vallen weg en we zoeken naar nieuwe vormen. Er is zoveel nieuws wat geboren wil worden, dat vraagt creativiteit en scheppingskracht. 

Ook in het VlinderHuys zoeken we, vrouwen én mannen, naar nieuwe woorden, vormen en ervaringen voor onze groei in bewustzijn en onze nieuwe spiritualiteit. Het is een voorzichtig tasten, een voelen en stap voor stap op weg gaan. Met elkaar, ieder neemt zijn eigen creativiteit en scheppingskracht mee en wat ontstaat er dan een hoop moois. Daarom nodig ik ook jou graag uit om mee te co-creëren. Borrelt er een idee op voor een Huysactiviteit, is er iets wat jij graag met de andere Huysgenoten wilt delen om zo elkaar te inspireren? Neem dan contact met ons op!

Tot ziens in het VlinderHuys,
Anita Groenendijk – algemeen coördinator


Activiteiten van het Huys

Niets is zo indrukwekkend als de nieuwe lentemorgen in het bos te begroeten met een vogelconcert om je heen. André neemt je graag mee naar de juiste unieke plekjes hiervoor in Den Treek. Word je weer bewust van de rijkdom die de natuur ons te bieden heeft. Voor deze Vroege Lente Vogeltocht verzamelen en vertrekken we om 06:00 uur bij de Ringheuvels in Den Treek, bij opgave zal André aangeven waar dat exact is. Na afloop gaan we terug naar het VlinderHuys waar we rond 08:30 uur aan tafel gaan voor een gezamenlijk ontbijt. Datum & tijd: zaterdag 21 april, 6.00 – 9.00 uur. Opgave: ajvankeken@kpnmail.nl

 

Of je nu bezoeker bent, een cursus volgt, een cursus geeft, betaalde kracht bent of vrijwilliger, vriend van het Huys, of meerdere rollen hebt, je bent daardoor verbonden met het VlinderHuys. Met elkaar maken wij het VlinderHuys, ieder op zijn en haar eigen manier.

Kunnen we die verbinding ook woorden geven? Waarom doe je wat je doet juist in het VlinderHuys? Wat is het wat ons verbindt? 

Deze Inspiratiemiddag is een leuke gelegenheid om de verbinding te versterken, waardoor we meer plezier kunnen gaan beleven aan het VlinderHuys en misschien zien we met elkaar ook nog nieuwe mogelijkheden!
Datum & tijd: Zondag 22 april, 15.00 – 17.00 uur 

 

Voor het eerst is er een 5e zondag in de maand en wij zijn heel blij dat Gert Barf deze zondagochtendmeditatie wil begeleiden. Dit wordt een uur van meditatie, Kum Nye (Tibetaanse) yoga en mantra zingen.

Door eerst ons lichaam te voelen via begeleidde meditatie en dit vervolgens uit te breiden tijdens de zeer vertraagde bewegingen die we tijdens de yoga gaan maken wordt het rustig in je lichaam en in je hoofd. We richten onze aandacht naar binnen. Zo maken we via verbinding met het lichaam ook contact met onze diepere geest. We zullen enkele Mantra’s zingen die het gevoel van verbinding met jezelf en elkaar kunnen versterken.
Datum & tijd: zondag 29 april, 10.30 – 11.30 uur


Uit het cursuscentrum

Wat leuk om me te kunnen voorstellen in deze nieuwsbrief. Ik ben Gerdi ter Heegde, een nieuwe huurder van de coachruimte in het Vlinderhuys. Het is een heerlijke ruimte moet ik zeggen om in te werken. 

Al enige jaren heb ik mijn eigen praktijk Levend&Wel waarin ik als orthomoleculair geneeskundige en voedingstherapeut mensen behandel en begeleid naar een betere gezondheid. Veel chronische klachten kunnen aangepakt worden door verandering van voeding, leefstijl en soms ook door gebruik van specifieke voedingssupplementen. Een uitgebreide intake, soms specifieke lab.testen, geven mij veel informatie over onderliggende oorzaken van de gezondheidsklachten.

Sinds vorig jaar heb ik mijn aanbod uitgebreid met non-duale coaching. Non-duale coaching richt zich op de begeleiding van een persoon (mentaal) waarbij het uitgangspunt is dat deze mens al compleet en heel is. De gevolgde non-duale coach opleiding bij Art of Life geeft mij de tools om dit te doen. Vaak zag en zie ik dat er naast fysieke aspecten en oorzaken ook mentale zaken een rol spelen bij het welbevinden van een mens. Wil je meer weten? Kijk dan op mijn website: www.levendenwel.nl of neem contact met mij op: 06-33437154.

 

Ook nieuw in het VlinderHuys is de Grote Drumcirkel Midden Nederland van Erik Roessink.Van oudsher komen mensen tijdens hun leven in cycli bij elkaar om te ontmoeten, te delen, te verbinden en te genieten. De drumcirkels volgen ook deze cyclus van het leven. Als er gedrumd wordt in dankbaarheid en liefde, voor alles wat ons gegeven is door moeder aarde en onze medemensen, voltooien wij een cyclus van leven en begint er automatisch een nieuwe cyclus.
Door te drummen wordt alles in beweging gebracht en vindt er een stroomversnelling plaats van de energie. De energie wordt opgewekt en gaat weer stromen. Zoals de maan verantwoordelijk is voor eb en vloed in de oceaan heeft ze ook een invloed op ons mensen. Om die reden wordt er vaak tijdens, vlak voor of vlak na een volle of nieuwe maan een drumcirkel georganiseerd.

In het VlinderHuys is de drumcirkel steeds op de zaterdagavond vlak voor of na nieuwe maan. De eerstvolgende keer is zaterdag 21 april om 19.45 uur. Kijk op www.innerchanges.nl voor meer info.