Menu
het VlinderHuys

Nieuwsbrief december 2016

December, beweging naar het licht


Het is een grijze en donkere namiddag, nog een week en dan is het midwinter, de kortste dag. Het jaar maakt haar weg naar binnen om vlak na midwinter het feest van het licht te vieren, dit licht nemen wij mensen weer mee op weg naar buiten, het nieuwe jaar in. Wat een bijzondere tijd is dit toch altijd!

Het is fijn om in deze dagen het groen in huis te halen en kleine lichtjes neer te zetten. En soms, als het lukt tussen sint-spanning en kerst- stress, om je even mee te laten voeren in de stilte van de natuur. Als ik bij het VlinderHuys naar buiten kijk, over het veld heen, dan zie ik de roerloze donkere silhouetten van de bomen omgeven door een lichte deken van mist. Het is alsof ze me uitnodigen mijn pas te vertragen en de spiraal naar binnen te lopen, op zoek naar het licht in mijzelf.

 

Maar ik laat de uitnodiging nog even wachten, want eerst wil ik jullie uitnodigen voor alle mooie activiteiten die in deze midwinterperiode in het VlinderHuys te gebeuren staan!


Activiteiten van het Huys


Op woensdag 21 december, midwinter, is er een heel feestelijk ‘Eet je mee café‘. Annemarie Brussaard zal de gasten van een heerlijk etentje voorzien en speciaal voor de gelegenheid is er ook live muziek. Kortom het beloofd een sfeervolle en gezellige avond te worden en er zijn nog een paar plekjes vrij: eet je mee? Bijdrage is 15euro, inloop vanaf 18uur en opgave gaat via: eetjemeevlinderhuys@gmail.com

 

 


Samen in stille aandacht in de kerstnacht.  Els den Outer neemt je op kerstavond mee, met een gedicht, een citaat, muziek en een kleine overdenking. In de tweede helft van dit uur van samenzijn is er een meditatie van ongeveer 15 minuten. 24 December van 21:30-22:30, zaal open om 21:00 uur. Bijdrage 5 euro, informatie: elsdenouter@hetvlinderhuys.nl  Laat je inspireren en geef ruimte aan verstilling.

In januari is ‘Samen in stille aandacht’ niet op 1 januari maar op 8 januari van 10.30-11.30 uur. Voor kinderen van 6-12 jaar is er tijdens dat uur de gelegenheid om deel te nemen aan kinderyoga, verzorgt daar Marja de Rooij.

 

En alvast om in de nieuwe agenda te noteren: vrijdag 13 januari komt Pep Degens een lezing geven over zijn nieuwste boek: Geluk in de Pocket! Geluk heeft alles te maken met het ervaren van een duurzaam gevoel van voldoening, van vervulling in plaats van vulling, van het voorkomen van spijt als je later terugziet op je leven. Je hebt meerdere technieken nodig om aan de natuurlijke weg naar minder geluk te ontsnappen. In deze lezing gaat Pep in op enkele technieken en geeft hij aan, hoe je die eigen levensopgave kunt realiseren. Tijd: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Bijdrage 15 euro, Informatie en opgave via lezingvlinderhuys@gmail.com


Uit ons cursuscentrum


Stil staan bij het oude jaar; wat heeft het je gebracht, wat laat je achter je of wat laat je los? En hoe verwelkom je het nieuwe jaar, wat neem je mee het nieuwe jaar in? Op vrijdag 30 december organiseert Anita Groenendijk een lichtjeslabyrint in de lindebomencirkel bij het VlinderHuys. Tijd: 16:00 uur, bijdrage 10 euro, opgave: anitagroenendijk@hetvlinderhuys.nl of via De Drie Gratiën.

 


Je zorgt het beste voor de toekomst, door voor het nu te zorgen.’

Aan het einde van deze nieuwsbrief ruimte voor onze mindfulness docente Ingrid Coenen. Zij vertelt graag over de trainingen die zij o.a. in het VlinderHuys verzorgd. Op maandag 16 januari 2017 van 14-16.30 uur start weer een 8 weekse mindfulnesstraining.

 

 

Mindfulnesstraining is een heel praktisch gerichte training die je leert inzien hoe je vaak leeft en handelt vanuit de automatische piloot en hoe dit kan leiden tot (reactieve) patronen die niet behulpzaam voor je zijn. Door middel van oefeningen, meditatie en educatie krijg je ‘tools’ in handen om meer vrijheid te ervaren in je dagelijkse leven.

De beoefening van mindfulness heeft Ingrid geleerd bewust om te gaan met grenzen en heeft haar inzicht gegeven in het spanningsveld tussen haar energie inzetten voor verandering en leren accepteren wanneer dingen niet te veranderen zijn. Kortom, om te gaan met de wisselvalligheden van het leven.

Ingrid is ruim 10 jaar yogadocent en sinds 2014 is zij gecertificeerd mindfulnesstrainer (VMBN categorie 1). Ingrid geeft deze training met veel plezier aan volwassenen en adolescenten op scholen voor middelbaar onderwijs. Je bent van harte welkom! Voor meer informatie over de inhoud van de training: www.mindfulcompany.nl Je mag ook bellen: 06-51713428.

 

Wees welkom! Namens Team VlinderHuys, Anita Groenendijk