Menu
het VlinderHuys

Nieuwsbrief februari

Wintertijd

Januari zet ons tegenwoordig vaak al wat op het verkeerde been, een zacht briesje, groene sprietjes boven de grond, ons verlangen naar lente wordt aangewakkerd. Maar februari zet ons weer met beide benen op de grond, eerst nog de koude. De vrieskou is belangrijk voor de kwaliteit van de bodem en de gewassen. Gelukkig zijn daar wel de sneeuwklokjes die ook zonder sneeuw prachtig staan de stralen. Ook de kerstroos naast de voordeur van het VlinderHuys staat prachtig te bloeien. In het VlinderHuys borrelt het onder en soms boven de grond ook al flink. Zo is het voorheen kantoor in gereedheid gebracht en kan nu ook als coachruimte gehuurd worden en wordt er hard gewerkt aan de opbergcapaciteit in de grote zaal. Op prachtige vlindernamen om aan de verschillende ruimtes te geven wordt door diverse mensen gebroed. 

 

Vlak voordat de lentetijd echt ingaat kun je in het VlinderHuys komen meeverven op zaterdag 10 maart in het kader van NLdoet. Het VlinderHuys heeft van het Oranjefonds een subsidiebedrag gekregen voor verf, latex en nieuwe rolgordijnen waar we super blij mee zijn! Er zijn al een aantal vrijwilligers, maar er is plaats voor meer mensen. En het weekend erna, op zaterdag 17 maart is er de grote voorjaarsschoonmaak in het Huys en de eerste buitendag in de VlinderTuyn. Opgeven voor de 10e of de 17e maart kan via anitagroenendijk@hetvlinderhuys.nl

Een inspirerende wintertijd gewenst en tot in het VlinderHuys, lieve groet Anita Algemeen Coördinator


Activiteiten van het Huys

Op zondagmiddag 18 februari verzorgt Els den Outer een interactieve lezing. Stel meer vragen. Neem dingen niet zomaar aan, blijf niet cirkeltjes draaien in jouw hoofd en blijf niet met vragen zitten. Stel de vragen, open je geest en laat een frisse wind door jouw gedachten waaien en inzichten brengen. Laat je meevoeren naar een nieuwe leefruimte. Zondag 18 februari staan onze gevoelens centraal. Gevoelens als bron van persoonlijk inzicht. 

Tijdens deze lezing hebben we aandacht voor de rol en functie van verschillende gevoelens, het belang van verantwoordelijkheid nemen ervoor en wat dat heel praktisch betekent.

Wat is bijvoorbeeld de functie van jaloezie? Wat leren gevoelens over jezelf? Hoe neem je verantwoordelijkheid voor boosheid? En waarom zou je dat doen? Wat gebeurt er als je gevoelens ontkent of onderdrukt?

Tijd: 15:00-17:00
Bijdrage: € 5,- (mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Huys)
Aanmelden: elsdenouter@kpnmail.nl

 


De mannen rond het vuur hebben het in deze wintermaanden niet altijd zo comfortabel maar toch zijn ze iedere eerste vrijdagavond van de maand rond het vuur te vinden, alleen bij extreme regen wordt het een kaarsvuur binnen. Vrijdagavond 2 maart bieden Hajo Kraamer en Jan Bouwman de mannen weer een plek aan met de intentie om een draagvlak , een veilige en vertrouwde plek te creëren, waarbinnen alles wat zich aandient gedeeld mag worden en daar ook blijft! Als vrouw kan ik er jullie dus helaas niet zoveel over vertellen, maar ik hoor altijd hele positieve reacties ;-). Dus heren neem iets lekkers mee en warms om op te zitten en ontdek het zelf.

 

 

Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Bijdrage: €5 (mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Huys)
Info & aanmelden: mannenrondhetvuur@gmail.com

 

Voor de 2e, 3e en 4e zondagochtend van de maand zoeken we nog gastvrouwen en -heren. Elke zondagochtend is er een meditatieve activiteit in het VlinderHuys en zijn er twee mensen die Adriaan, Saskia of Diksha helpen de zaal voor te bereiden, bezoekers te ontvangen met koffie/ thee. Tevens verzorgen zij na afloop van het uur de koffie/thee weer en ruimen met elkaar de zaal weer op. Zou jij je op één zondagochtend per maand willen verbinden met een activiteit en samen met de andere gastvrouw of heer de ontvangst en zaalverzorging in samenwerking met Adriaan, Saskia of Diksha willen doen? Stuur dan een mailtje naar Anita

 


Uit het cursuscentrum

Veel aanbod van nieuwe coaches, docenten en therapeuten, ons cursuscentrum breidt uit! Hier een kort overzicht, kijk voor meer info op de website:


Maar lekker komen ontspannen op de tweede vrijdagavond van de maand bij het Klankhealingconcert door José en Tjeerd van Levenslicht kan ook nog steeds. Zij bespelen tijden hun concerten o.a. een elftal prachtige kristallen klankschalen. Deze schalen geven een zeer diepe vibratie en inwerking op het lichaam en zijn bekend vanwege hun genezende eigenschappen. Hun concerten kunnen je bij je diepste kern brengen en heling brengen op alle gebied. Een heerlijk begin van het weekend. Vrijdagavond 9 maart ben je vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur en neem een matrasje mee) van harte welkom!