Menu
het VlinderHuys

Nieuwsbrief juli 2017

Beste Huysgenoten,

Nog even en dan breekt de zomervakantie aan en vliegen vele van ons uit om te genieten van rust, zon, een ander land of een mooi plekje in eigen land. Maar in het VlinderHuys is het niet stil deze zomer! In deze nieuwsbrief meer over het mooie zomeraanbod.

Namens het bestuur van Stichting het VlinderHuys, bestaande uit Els den Outer, Hans Staal en ondergetekende, kan ik zeggen dat we heel blij zijn dat het hele proces om de stichting op te richten voltrokken is en dat we zelfs nog voor de zomer ons meerjarenplan hebben gemaakt. Het was goed om met elkaar, en afstemmend op de input vanuit de bijdrages van de Inspiratiedag in mei, woorden te vinden om onze visie, missie en doelstellingen te omschrijven. Op de website kan je onder de button ‘het VlinderHuys’ daar meer over terug vinden. We kijken uit naar het najaar om samen met alle vrijwilligers, docenten, bezoekers, kortom met alle Huysgenoten, het nieuwe seizoen 2017-2018 in te gaan!

Namens Team VlinderHuys, Anita Groenendijk


Activiteiten van het Huys

Afgelopen zondag 9 juli was alweer de laatste ‘In stille aandacht’ voor de zomer. Met het thema ‘Zomer, zon en stralen’. Ter inspiratie een stukje tekst uit een nummer van Ayla Nereo waar naar geluisterd is tijdens het verstillingsuur:

Eastern sun, melt the cold from my bones
Curtain rise, take the darkness from my eyes
Breathing in, pulling life into my lungs
As a child, I am born again…

 

Na de zomer gaat ‘In stille aandacht’ met Els den Outer zeker verder op de eerste zondag van de maand. Ook voor de andere zondagochtenden zijn we bezig met de invulling daarvan.  Om deze ochtenden goed te kunnen verzorgen zijn we naar gastheren en gastvrouwen op zoek die zich met een vaste zondag willen verbinden om van te voren de zaal klaar te maken, koffie en thee te verzorgen en naderhand weer mee te helpen opruimen. Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer info, stuur dan even een mail naar Anita


Uit het cursuscentrum

Deze zomer zijn er van maandag 17 juli t/m zaterdag 12 augustus in het VlinderHuys geen reguliere lessen maar is er een speciaal zomeraanbod, aangeboden door verschillende van onze docenten:

  • Woensdagochtend 19 juli en 2 augustus: Sacrale dans – Sta eens even stil door Roelie de Jong en Marielle Carton. Sacrale dans is meditatie in beweging. Het zijn vaak kringdansen op allerlei soorten muziek.
  • Maandag 24 juli t/m vrijdag 28 juli: Zomer Schilder Week – intuïtief schilderen door Marianne de Kok. Een week waarin plezier en ontspanning centraal staan. Een week waarin je creatief mag zijn, of je creativiteit kunt ontdekken.
  • Maandag 7 t/m vrijdag 11 augustus: Heerlijke zomerweek – ontspannen en nieuwe energie opdoen door Carin Rijpkema en Hilda Mossink. Een week met lekker eten, samen koken én activiteiten die je echt voeden.
  • Vrijdagavond 11 augustus: Klankschaalhealing concert – laat je meenemen naar het diepst van je kern door José en Tjeerd van Levenslicht. Een zomers klankhealing concert. Kom lekker liggen en ontspannen en je omringen door het geluid van prachtige kristallen klankschalen.
  • Zaterdag 12 augustus: Zomerdansdag – een levendige dag waarin je danst met jouw natuur  door Carin Rijpkema. Een dag in het teken van exploreren- creëren-improviseren. We gaan het thema BLOEI meenemen in onze dans.

Kijk op de website onder de button ‘los aanbod/zomeraanbod‘ voor meer info.

En alvast een klein voorproefje van het najaar (op de site is meer info te vinden):

Pep Degens organiseert op vrijdagavond 25 augustus zijn Gelukscafé, Geluk willen we allemaal. Maar doen we er zelf ook actief iets aan? Hoe kun je jezelf die omweg naar geluk besparen en vanaf nu de baas worden over je eigen proces van geluksontwikkeling?
Kirstin Hartevelt geeft op zaterdag 26 augustus een Dagje Yoga, zin in een dag voor jezelf? Stap uit de drukte en komt helemaal rust. Ervaar een aantal verschillende yogalessen en geniet van een heerlijke gezonde lunch en wandeling.
Diksha Dros en Francien de Bont gaan hun Workshop Opstellen van verlangen’ nu ook als doorgaande groep aanbieden met vaste thema’s, naast de instapmiddagen die ze organiseren.
Carin Rijpkema start in september met de Basiscursus ‘Leven in je Lijf’- Hartverwarmend lichaamswerk
In deze cursus leer je jezelf beter kennen. Het accent ligt op je lichaam en wat daarin te waar te nemen is. Wat zijn je patronen, wat gaat je makkelijk af en waar loop je het liefst van weg.
Anna Baudoin verzorgt vanaf september een serie van 6 avonden over het Karma- je levenslot. Karma is de wet van de consequenties. Er zijn oorzaken en gevolgen ook over levens heen. Wat neem je mee van de vorige keer en wat schep je voor nieuw Karma?

Kortom, het beloofd alweer een prachtig nieuw seizoen te worden, maar eerst… de Zomer! Wij wensen iedereen fijne momenten, leuke ontmoetingen, nieuwe ervaringen, mooie overdenkingen en veel inspiratie toe!