Menu
het VlinderHuys

Nieuwsbrief maart

Stil van buiten, bewegend van binnen

Tijdens deze koude dagen is het heel stil bij onze bijenkasten aan de rand van de grasakker. Maar binnen in de kast vormen de bijen met elkaar een dichte tros rondom de koningin. Ze brengen de vliegspieren in het borststuk in trilling en genereren warmte, de temperatuur blijft zo rond de 20/22 graden. De opgeslagen suiker blijft bij deze temperatuur vloeibaar en zo komen de bijen met elkaar de winter door.

 

Maak gerust eens een wandelingetje over het veld en via de veldrand naar de bijenkasten. Het is mooi om daarnaast te staan of zitten en je bewust te worden van het proces wat zich in de kast afspeelt. Meer weten over de bijen en wat hun rol in onze voeding is? De film ‘Queen of the sun’ is een aanradewww.youtube.com/watch?v=2vQ5PV-bNtM

In de Tuyn is het stil, maar in het VlinderHuys trillen we ook rustig verder, afgelopen weken zijn de nieuwe opbergkisten voor in de grote zaal gekomen. Stof voor wat fijne kussentjes is er al, nu de kussentjes nog. Dus heb je kussentjes van 50x50cm of 45x45cm voor het VlinderHuys, heel graag! Begin maart wordt er een klein keukenblok in de rechtervleugel van het VlinderHuys geplaatst, zodat er ook aan die kant van het Huys behoorlijk thee en koffie kan worden gezet. En op 10 maart is het NLdoet en gaan ook wij met in- en externe vrijwilligers aan het schilderen. dat zal een voorjaarsfrisheid geven!   

Een frisse groet, Anita Algemeen Coördinator


Activiteiten van het Huys

Elke zondagochtend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een ochtendmeditatie die in verschillende vormen aan wordt geboden.  Centraal is steeds het moment van stilte, een moment om af te dalen in jezelf even weg van alle dagelijkse beslommeringen. Een moment om te luisteren naar de stilte van je hart. 
We starten om 10.30 uur, opgave is niet nodig. 
3 maart: Els den Outer In stille Aandacht
11 maart: Adriaan van Ek Meditatie in Beweging
18 maart: Saskia Hoogendam Zingend Zijn
25 maart: Diksha Dros Vonken van Verlangen

Met of zonder ervaring, iedereen is van harte welkom om het uur op haar/zijn eigen manier te beleven. Wees Welkom! 

 

Zaterdag 24 maart is er dit jaar weer voor de eerste keer Huttenbouwen bij de VlinderHut. De hut vordert gestaag, er is zelfs al het begin van een tweede verdieping gemaakt. Lekker buiten bezig zijn, je eigen speelplek maken, samen bouwen met ouders en andere kinderen; dat is wat we de kinderen graag aanbieden. Met plezier in verbinding met de wereld en zichzelf staan.

Wie komt er mét zijn mama of papa meebouwen? 
Zaterdag 24 maart van 14-17 uur, aanmelden bij Misja misja.vanveen@gmail.com

 

Het is nu nog niet voor te stellen, maar op 25 maart gaat de zomertijd in. Op de laatste avond van de wintertijd, zaterdag 24 maart,  lopen we ons Voorjaarslabyrint. Eindelijk kunnen we de winter achter ons laten en blikken we vooruit naar het seizoen van groeien en bloeien. De lichtjes zijn aangestoken als de avond valt, je wordt uitgenodigd om de weg van het labyrint te volgen, steeds draaiend, gang na gang.

Wat laat je al lopend los? Wat komt je vanuit het nieuwe seizoen te gemoed als je het labyrint weer uit loopt? Ga je mee op reis? We starten om 18.30 uur, aanmelden bij Anita anitagroenendijk@hetvlinderhuys.nl


Uit het cursuscentrum

Je draai niet kunnen vinden, ontevreden zijn met werk of relatie, fysieke klachten hebben kunnen duiden op de behoefte om iets te veranderen in je leven. Misschien is het tijd om stil te staan en te onderzoeken wat dat is. Carin Rijpkema biedt Lichaamsgerichte psychotherapie aan. In deze therapie maak je contact met waar het stagneert in jezelf. Je maakt een reis naar binnen om het contact met je ziel te voelen, voeden en te herstellen.
Erkennen wat er aan de hand is, werkelijk luisteren naar je gevoel lucht op. Je gaat achter jezelf staan. Het raakt een heel basaal gevoel, namelijk je levensenergie. Een veilig lichaam is als een huis waarin het hart zich kan openen en ogen nieuwsgierig de wereld in kunnen kijken. Voor meer informatie www.jedans.nl

 

Laat de boel de boel en neem een time out. Een middag niks. Lichaam, ziel en geest zijn dol op niks. Dan kunnen ze bijkomen en resetten.

En om dat niks een handje te helpen richt Els den Outer deze middag de aandacht op zachte lichaamsgerichte oefeningen, ontspanning, adem en stilte. Laat je mee nemen naar innerlijke rust.

Zaterdag 24 maart, van 14-17 uur. 
Bijdrage: € 32,- incl. koffie/thee en lekkers.
Aanmelding bij Els elsdenouter@kpnmail.nl