Menu
het VlinderHuys

Nieuwsbrief november 2016

Herfst: loslaten en je opmaken voor het nieuwe

images

‘Op een dag raakte de egel verward in de struik die onder de eik stond. ‘Help,’ riep hij. Hij wrikte, duwde trapte, trok, draaide zich om, piepte, knarste, trok zijn stekels in, stak ze weer uit, floot en huilde, maar hij kwam niet los uit de struik. De mier probeerde hem te helpen. Hij sloeg een tak tegen de achterste van de egel aan. De stekel stak door de tak heen, en de mier begon te trekken.’Help eens even,’ riep hij tegen de eekhoorn.
Even later trokken de mier, de eekhoorn, de kever en de spreeuw zo hard als zij konden aan elkaar, aan de tak en aan de egel. ‘Au,’riep de egel. Hij had het gevoel dat hij de vorm van een graspiet kreeg. Heel langzaam trokken de dieren de egel achteruit. Maar het was niet de egel die losraakte uit de struik, maar de struik die losraakte uit de grond.
En toen de eekhoorn, de mier, de kever en de spreeuw in volle vaart achteruit vlogen was het de struik die daar piepend rondliep met binnen in zich iets wat leek op de egel.” uit ‘Misschien wisten zij alles’ van Toon Tellegen

De herfststormen razen in deze tijd regelmatig om ons heen, dagen ons uit om onze bladeren los te laten en tegelijkertijd stevig geworteld te blijven. We maken ons op voor de winter, maar de knoppen die uit gaan botten in de lente zijn reeds zichtbaar op de takken.

In het VlinderHuys maken we ons ook op voor een overgang. Els den Outer, initiatiefneemster van het VlinderHuys, bereidt het Huys voor op de overgang naar Stichtingsvorm. Na ruim twee jaar van pionieren door haar en de vrijwilligers is het Huys klaar voor de volgende stap: cursuscentrum én plek van samen zijn en samen doen, plek waar Huysgenoten elkaar kunnen ontmoeten en inspireren in samen zijn en doen.

Els blijft als initiatiefneemster in de Stichting zichtbaar en werkzaam en verder kan de Stichting zich verheugen op het werk van betrokken vrijwilligers die taken op zich nemen en met elkaar toewerken naar een nieuwe lente.


Activiteiten van het Huys


We zijn verheugd dat we in de persoon van Hans Staal een penningmeester voor onze nieuw op te richten Stichting hebben gevonden. Hans heeft diverse functies op bestuurlijk niveau en is al jaren werkzaam als organisatieadviseur. Dit betekent dat we door kunnen gaan met de voorbereidingen om per 1 januari verder te gaan als Stichting Het VlinderHuys met een bestuur bestaande uit Els den Outer voorzitter, Hans Staal penningmeester en Anita Groenendijk secretaris. In de nieuwsbrief zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen op dit gebied.

 

images

Daarnaast hebben we nog twee openstaande vacatures; we zoeken iemand voor de administratieve ondersteuning en iemand voor de publiciteit.

Administratief ondersteuning; we zoeken iemand die er plezier in heeft vindt om een aantal administratieve taken te verzorgen zoals:
– verwerken van aanmeldingen voor lezingen en evenementen
– verwerken van aanmeldingen van Huysgenoten
– bijhouden van lijst contactgegevens vrijwilligers
en daarnaast het beheren van info@hetvlinderhuys.nl

Publiciteit: we zoeken iemand die vaardigheden bezit om drukwerk op te maken, zowel flyers als kleine advertenties. 

Informatie en/of aanmelden: anitagroenendijk@hetvlinderhuys.nl
 


Uit ons cursuscentrum

Op 30 oktober jl. stond het VlinderHuys open voor de deelnemers aan de Dag van de Stilte. Het was een prachtige najaarsdag en de deelnemers aan deze dag hebben genoten van de stilte in het huis, de yoga door Nicole Dirkx en een mooi vuur in onze vuurcirkel! www.dagvandestilte.nl

img-20161123-wa0008

Regelmatig krijgen we complimenten over de bloemen en takken in vazen en vaasjes die overal in en voor het Huys staan. De zorg en aandacht waarmee het is neergezet zijn kleine cadeautjes voor de bezoekers van het VlinderHuys. We zijn heel dankbaar dat Jacqueline Lueb, onze yogadocente, dit al heel lang als vrijwilliger wil doen!