Menu
het VlinderHuys

Nieuwsbrief november 2017

Afgelopen zondag op het Feest van de Stilte begonnen we de dag met alle vrijwilligers met een heerlijke balonnenblaas in de ochtendzon. Het was een feestelijk gezicht, ondanks de wat harde wind. Petra Speelman, van Stichting Dag van de Stilte, verwoorde mooi de wens die met al deze kleurrijke belletjes de wereld in ging, dat de kracht van de stilte op allerlei plekken in de wereld, in Nederland en in Amersfoort haar werk mag doen.

 

 

Even stilstaan…. even vertragen…. even diep ademhalen en je bewust worden van je lijf. Je voelt misschien de wind in je haren, de zon op je huid. Jezelf het cadeau van de kracht van de stilte en de ontmoeting met jezelf geven. We zijn dankbaar voor de prachtige dag die we met alle bezoekers en vrijwilligers hebben gehad. 


Activiteiten van het Huys

Speciale editie van ‘Eet je mee?’ woensdagavond 15 november

Elke 3e woensdag van de maand kookt Annemarie een heerlijke maaltijd voor iedereen die zich betrokken voelt bij het Huys en graag andere Huysgenoten wil ontmoeten tijdens een gezamenlijk eten. In november wordt dit een wel heel bijzondere maaltijd! Naast dat er een gang meer is zal de maaltijd een Indiaas tintje hebben. En Anne Manche zal een aantal oriëntaalse dansen voor ons opvoeren. Het belooft een prachtige avond te worden.
  
Wie komt er gezellig aan tafel die woensdag? We beginnen zoals gewoonlijk om zes uur met het programma. De kosten zijn 15 euro (en bij meer dan twee consumpties komt er nog iets bij).
Opgave graag z.s.m. en in elk geval vóór donderdag 9 november via eetjemeevlinderhuys@gmail.com

 

 

Inspiratiebijeenkomst  zondagmiddag 26 november

Vier keer per jaar vinden er in het Huys ‘Inspiratiebijeenkomsten’ plaats. Bijeenkomsten voor iedereen die zich verbonden weet met het Huys, op welke manier doen ook. Vanuit het stichtingsbestuur zal er wat verteld worden over de voortgang van het VlinderHuys, maar we willen vooral ruimte maken om met elkaar rondom een thema bezig te zijn en onszelf en elkaar te inspireren in het leven. Els den Outer begeleidt deze bijeenkomsten.

Het thema van de najaarsbijeenkomst is: De kunst is om de eenheid die we in ons hart ervaren in het aardse bestaan te brengen.

We kunnen dat allemaal doen. Een ieder vanuit zijn/haar eigenheid. Door middel van onze aangeboren kwaliteiten, talenten, passie en interesse. Heel natuurlijk, en dus moeiteloos en met plezier. En dan zijn we dienstbaar aan het leven. Een dienstbaarheid die niets te maken heeft met onderdanigheid maar alles met persoonlijke kracht.

Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? En waar zet jij die voor in?

Zondag 26 november 15-17 uur, graag aanmelden via anitagroenendijk@hetvlinderhuys.nl


Uit het cursuscentrum

Groot Mantra Meezing Concert zondagmiddag 19 november


Eindelijk is het zover! Het Groot Mantra Meezing Concert is een feit. Een mantra concert met livemuziek. Esther Kruiter begeleidt het zingen van de mantra’s. Paul-Jan Linker bespeelt de piano en Clement Keijzer voegt klanken toe met zijn percussie. Er staat een groot scherm waar de teksten op geprojecteerd zullen worden.

 

 

We zingen bestaande en zelf gecomponeerde Nederlandstalige mantra’s. Bij Mantra zingen gaat het om korte stukjes tekst, soms maar een paar woorden, een enkele zin. Ze worden gezongen op een eenvoudige melodie die je makkelijk kunt meezingen. De kracht zit in het steeds herhalen van die korte teksten. Denken is niet nodig. Het zingen van mantra’s werkt erg ontspannend. Tussen het zingen door zijn we stil, of luister je naar een verhaal of gedicht.

Het fijne van mantrazang in groepen is ook dat je jouw geluid kan toevoegen aan het geheel en dat je momenten kan nemen dat je kan luisteren. Het gaat om meedoen en om samen een mooie bijeenkomst te maken.

Zondag 19 november 15.00 – 16.30 uur, bijdrage €10, aanmelden esther@kruiterkontakt.nl of 0648550254

 


Voel jij je betrokken bij het VlinderHuys? Of vind je het een fijne plek om af en toe te zijn, voor een cursus of een Huysactiviteit? Of kan je enthousiast worden van de idealen van het VlinderHuys? Dan nodigen we je uit om Vriend van het Huys te worden!

Voor €7,50 per maand ondersteun je het VlinderHuys en help je de Stichting haar idealen te verwezenlijken. Voor info mail naar info@hetvlinderhuys.nl, aanmelden kan via de website.