Menu
het VlinderHuys

Nieuwsbrief september 2017

Beste Huysgenoten,

De zomerperiode was heerlijk en de afgelopen dagen hebben we nog een paar mooie warme dagen gekregen, die bij jullie vast ook voor flashbacks van fijne momenten uit de afgelopen maanden hebben gezorgd. Maar eerlijk gezegd begint het bij mij ondertussen al wel te kriebelen en kreeg ik bij het vullen van de website met alle mooie activiteiten al heel wat flashforwards. Wat is het toch ontzettend fijn om zo’n mooi programma vanuit het cursuscentrum en vanuit het Huys zelf aan te kunnen bieden!

Afgelopen zondagmiddag hebben we het seizoen geopend met een mooie Inspiratiebijeenkomst voor iedereen die aan het Huys verbonden is; vrijwilligers, docenten, huurders, vrienden van het Huys, bezoekers. Nu de Stichting helemaal is opgericht heeft het bestuur met input van de Huysgenoten een Strategisch plan geschreven, in dit bericht wil ik graag onze missie met jullie delen. Ben je benieuwd naar de verdere inhoud van het plan? Binnenkort is deze op de website te vinden. 

Onze missie hebben we verwoord als: “Stichting het VlinderHuys bevordert sociale en spirituele bewustwording over het leven en inspireert en bekrachtigt mensen daarin op emotioneel, spiritueel, mentaal en fysiek niveau. Zij richt zich op individuen en non-profit organisaties”. In 2022 hopen wij een gemeenschap te vormen waarin mensen verenigd zijn in het onderzoeken van de verbinding tussen mens, aarde en geestelijke wereld, en van hun unieke plek daarin.

Een hele mond vol, maar in de praktijk van alle dag wordt dit zichtbaar in de activiteiten die zich ontwikkelingen en het werk van vele betrokken vrijwilligers. Je kan de ontwikkeling van het VlinderHuys ondersteunen door als bezoeker en deelnemer langs te komen, door misschien wel wat vrijwilligerswerk te doen, maar ook door Vriend van het Huys te worden. Door €7,50 per maand over te maken kan je de ontwikkeling van het VlinderHuys financieel ondersteunen, op de website kan je je daarvoor aanmelden en wij zijn daar, uiteraard, heel erg blij mee!

Een inspirerend nieuw seizoen gewenst, Anita Groenendijk


Activiteiten van Huys

De maand september gaat direct van start met een mooi aanbod van activiteiten van het Huys. De Huysactiveiten staan open voor iedereen, het zijn geen vaste groepen. Je kan een keertje komen of vaker of misschien heel af en toe. Ze zijn bedoeld als momenten om elkaar te ontmoeten of wellicht om even jezelf te ontmoeten. Soms momenten van stilte en bezinning, soms momenten van gesprek, plezier en met elkaar op pad gaan. Voor alle Huysactiviteiten vragen we een bijdrage in de kosten van €5, tenzij anders aangegeven.

1 september: Mannen rond het vuur met Hajo Kraamer en Jan Bouwman

3 september: In stille aandacht met Els den Outer

3 september: Lekker kwasten met Els den Outer

10 september: Speels aardebewustzijn met Gryt de Jong

10 september: Stadsverlichting met Steve Lomas

20 september: Eet je mee? met Annemarie Brussaard

22 september: Lichtjes labyrint met Anita Groenendijk

30 september: Vlinderhut bouwen voor kinderen met Misja van Veen

Kijk voor meer informatie op de website. 


Uit het cursuscentrum

Natuurlijk gaan alle vaste activiteiten in september weer van start, zoals de diverse yogalessen,  dansgroepen en de avonden voor zwangeren. Daarnaast gaan in september verschillende cursussen en series van start, hieronder een overzicht: 

31 augustus start cursus Mindfulnesstraining door Ingrid Coenen

5 september start cursus Mindfulnesstraining door Gerdine van Nieuwpoort

8 september start serie ‘Opstellen van het verlangen” door Diksha Dros en Francien de Bont 

15 september start cursus lichaamswerk ‘leven in je lijf’ door Carin Rijpkema

19 september start cursus bewustwording en meditatie ‘In de stilte van mijn hart’ door Els den Outer

26 september start cursus ‘Karma, je levenslot’ door Anna Boudain

En ten slotte vindt op 8 september het klankhealingconcert van José en Tjeerd Sloot plaats en op 29 september het Lichtconcert van Michiel Buursen.

Meer informatie is op de website te vinden onder de ‘vast aanbod’ en ‘los aanbod’.


In de jaren tachtig en negentig was in het VlinderHuys Bezinningscentrum ‘Het Lichtpunt’ gevestigd, opgezet door Dolf Coppens en Sylvia Los. Hierbij een mooi citaat uit zijn boek voor bij de maand september.