Menu
het VlinderHuys

Ontspanning door Massage: Marianne Kok

 

 Ontspanning door Massage

Een paar jaar geleden had ik een drukke baan en merkte ik dat ik niet meer goed functioneerde.  Ik zat erg ‘in mijn hoofd’, mijn lijf zat vast en ik had overal ‘pijntjes’. Ik ben bij een masseur terecht gekomen en langzaam begon ik mijn lijf weer te voelen en te ervaren. Er kwam lichamelijke ontspanning, maar ook ruimte in mijn hoofd en weer verbinding met mijn hart en mijn gevoel.

Ik merkte dat ik mij door de massage meer ging ontspannen en mij weet prettiger ging voelen en beter ging functioneren. Ik werd rustiger en ‘blijer’ en ik kwam weer toe aan dingen die ik al heel lang niet meer deed.

Toen besefte ik dat ik dat gevoel, dat ‘vrije’ gevoel, heel graag op andere mensen over wil brengen. Zo is mijn passie voor massage ontstaan.

 

 

 

Thaise Yoga massage op de behandeltafel
Bij Thaise massage ligt de nadruk op het masseren en ontspannen van de energiebanen en het uitvoeren van rek- en strek oefeningen. Doel van deze massage is de blokkades in lichaam en geest op te lossen en te voorkomen dat deze (opnieuw) ontstaan. Lichaam en geest herstellen zich en vormen weer één harmonisch geheel.

De bewegingen lijken op de houdingen van yoga. De Thai noemen deze vorm van massage niet voor niets gekscherend ‘yoga voor luie mensen’.
De rek en strekoefeningen gaan net iets verder dan wanneer iemand zelfstandig yoga beoefent.

Thaise massage wordt over de (sport)kleding heen gegeven.

 

Klassieke massage
Bij klassieke massage wordt rechtstreeks gewerkt op de spieren. Om zo diep mogelijk de spieren te kunnen masseren wordt er met olie op de blote huid gewerkt. Door de wrijvingen rechtstreeks op de huid worden de spieren warm en ontspannen zich.

Klassieke massage wordt op de blote huid gegeven.

 

Wanneer: Iedere woensdagochtend van 9 tot 13 uur (afspraak maken wordt geadviseerd)
                 Overige dagen en tijden op het praktijkadres, Zoete Campagnergaarde 7 te Amersfoort, zie website
Prijs: 60 minuten voor € 45,- / 90 minuten voor € 62,50
Contact: 06 48 54 32 81 / marianne.kok@outlook.com
Website: www.massagepraktijkmariannekok.nl