Menu
het VlinderHuys

Tochten in het teken van de wisseling der seizoenen

In de winter keert menigeen in zich zelf. Heel anders dan bijvoorbeeld het voorjaar waarbij mijn hart weer een sprongetje maakt van vreugde bij de eerste zang van de merels en zanglijsters. En in de herfst komt dan weer dat melancholieke gevoel naar boven waarbij we afscheid moeten nemen van de zomer. En wie herkent in het winters landschap niet het “gak gak” geluid van de ganzen die in v-formatie boven ons vliegen. André van Keken neemt je graag mee op pad de natuur in.

 

LENTE: Het is 06:00 uur. Je staat in het bos. Het is nog donker. De horizon in het oosten verraadt dat de zon gauw opkomt. Terwijl je daar naar kijkt zie je in je ooghoeken een schim door de bomen vliegen. Het is een bosuil die een drukke nacht heeft gehad en zijn rustplaats opzoekt. Een roodborstje laat zijn melancholieke zang horen. Een winterkoning brengt zijn heldere en harde rollers ten gehore. Even verderop, hoog vanuit een boom, begint een Zanglijster aan zijn repertoire. Een merel vergezelt hem met zijn prachtige zang. Een 1/2 uur later maakt de donkere lucht in het oosten plaats voor een oranjerode gloed en even later zie je de eerste zonnestralen priemen door de nieuwe frisgroene lenteblaadjes. Ondertussen is er een echt vogelconcert losgebarsten. Het is lente!!!

Wil je ook de lente begroeten en op deze manier ervaren? Dat kan.

Op zaterdag 21 april organiseer ik de lentewandeling die in het teken staat van de wisseling van de seizoenen. Opgave graag per e-mail vóór 19 april naar ajvankeken@kpnmail.nl. We verzamelen en vertrekken om 06:00 uur bij de Ringheuvels in Den Treek (bij opgave zal ik aangeven waar dat exact is).
Na afloop gaan we terug naar het VlinderHuys waar we rond 08:30 uur aan tafel gaan voor een gezamenlijk ontbijt.

Datum: zaterdag 21 april 2018
Tijd: 6.00 – 9.00 uur  
Bijdrage: €5 
Info en aanmelden: opgave vóór 19 april bij André van Keken ajvankeken@kpnmail.nl