Selecteer een pagina

Calendar

feb
20
do
Hatha Yoga: Jacqueline Lueb @ het VlinderHuys
feb 20 @ 09:15 – 10:45

HATHA YOGA

Geïnspireerd en aangeraakt door het leven zelf, door diverse opleidingen in Oost en West, door ontmoetingen met leermeesters groot en klein, volg ik mijn weg…enthousiast, leergierig en aandachtig. Yoga is geen doel meer, maar een manier van leven geworden.

Mag ik je uitnodigen om ook de beoefening van Yoga in je leven te integreren?
Of je nu piepjong bent of wat meer op leeftijd, gezond of misschien wat beperkt in doen en laten, Yoga kan je ondersteunen om vrijer en vreugdevoller door het leven te reizen.

Andere lessen van Jacqueline:

Maandag 9.30 tot 11.00: Hatha Yoga groepsles, yoga voor gemengd niveau en diverse leeftijden
Maandag 11.30 tot 12.30: Special Yoga, individuele yoga les op aanvraag tbv. een speciale vraag of klacht

Donderdag 11.15 tot 12.45: Gentle Yoga, zeer milde yogabeoefening geschikt voor mensen met gewrichtsklachten. Deze les zal plaatsvinden in klein groepsverband.

Elke 2e zaterdag van de maand van 10.00-12.00: Restorative Yoga, Yoga voor herstel, subtiele zachte vorm van yoga. “Rest, Relax en Restore”. Met ondersteuning van kussens en dekens neem je een aantal zittende en liggende houdingen voor langere tijd aan. Het laten openen en het laten ontspannen staan centraal. Deze restorative sessies zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.
Kosten: €20 per sessie. Deze super ontspannende sessies zijn los van elkaar te volgen.

Groepslessen worden via een 3 maandelijkse factuur afgerekend. Alle andere lessen graag ter plekke contant betalen.Voor verdere info rondom betaling neem contact met mij op via onderstaand mailadres.

In wat voor vorm of hoedanigheid je ook binnenwandelt, je bent van Harte Welkom!

Aanmelden: jacquelinelueb@hotmail.com
Info: www.yogafromtheheart.eu    www.workingwithwellbeing.nl

Gentle Yoga: Jacqueline Lueb @ het VlinderHuys
feb 20 @ 11:15 – 12:45

GENTLE YOGA

Gentle yoga, zeer milde yogabeoefening geschikt voor mensen met chronische pijnen en/ of gewrichtsklachten. Deze les vindt plaats in klein groepsverband.

Andere lessen van Jacqueline:

Maandag 9.30 tot 11.00: Hatha Yoga groepsles, yoga voor gemengd niveau en diverse leeftijden
Maandag 11.30 tot 12.30: Special Yoga, individuele yoga les op aanvraag tbv. een speciale vraag of klacht

Donderdag 9.15 tot 10.45: Hatha Yoga groepsles, yoga voor gemengd niveau en diverse leeftijden

Elke 2e zaterdag van de maand van 10.00-12.00: Restorative Yoga, Yoga voor herstel, subtiele zachte vorm van yoga. “Rest, Relax en Restore”. Met ondersteuning van kussens en dekens neem je een aantal zittende en liggende houdingen voor langere tijd aan. Het laten openen en het laten ontspannen staan centraal. Deze restorative sessies zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.
Kosten: €20 per sessie. Deze super ontspannende sessies zijn los van elkaar te volgen.

 

Groepslessen worden via een 3 maandelijkse factuur afgerekend. Alle andere lessen graag ter plekke contant betalen.Voor verdere info rondom betaling neem contact met mij op via onderstaand mailadres.

In wat voor vorm of hoedanigheid je ook binnenwandelt, je bent van Harte Welkom!

Aanmelden: jacquelinelueb@hotmail.com
Info: www.yogafromtheheart.eu    www.workingwithwellbeing.nl

Lichaamsgerichte psychotherapie- Carin Rijpkema @ het VlinderHuys
feb 20 @ 13:30 – 17:30
Lichaamsgerichte psychotherapie- Carin Rijpkema @ het VlinderHuys
THERAPIE

Wil je je graag beter voelen en kom je niet uit eigen beweging in een andere modus? Dan kan het fijn zijn dat er iemand met je meekijkt. Omgaan met wat het leven je brengt is niet altijd even makkelijk of leuk. Veranderingen in jou of in je omgeving kunnen je dagelijks leven behoorlijk ontregelen. Waar loop jij tegenaan? Ervaar je obstakels in je leven en geeft dat spanningen? Of heb je juist het idee dat er iets ontbreekt in je leven en zou je meer bezieling willen in je werk of in je relaties.

Stil staan, juist op de momenten dat het niet lekker gaat, is confronterend. En het is nodig om zicht te krijgen in welk patroon je zit. Het vraagt geduld, moed en mildheid van jezelf, juist op de gebieden waar je het snelst van weg wilt.
In therapie doen we twee dingen, erkennen hoe het NU is en zicht krijgen op de manier waarop je er mee omgaat. Is die passend bij wie je nu bent en brengt het waar je wil zijn? Tijdens de sessies is er naast gesprekstherapie aandacht voor het waarnemen van lichaamstaal. Je lichaam heeft zijn eigen taal en reageert als je denkt of praat. Door te luisteren je innerlijke stem komen er andere woorden en ervaringen naar buiten. Je komt op een diepere laag in jezelf. Het uitspreken van wat je eigenlijk vindt, wilt en voelt schept helderheid en creëert ruimte voor iets nieuws. In de bedding van veiligheid en vertrouwen ontstaat ruimte voor het doorvoelen van (traumatische) ervaringen. In het proces van open staan voor wat er zich in jou beweegt, werk je aan de verbinding met wie je oorspronkelijk bent.

Effect
Leren dat je kunt kiezen

Onder ogen zien, daadwerkelijk contact maken met wat van waarde is voor jou in het leven, vraagt moed en bereidheid. Ergens voor gaan geeft ook spanning. Hoe ga je kiezen voor wat je werkelijk wilt en accepteer je dat er soms beren langs komen? Dat onderzoek wens ik je toe en ik begeleid je er graag bij.

Werkwijze
Mijn werkwijze is ervaringsgericht en gebaseerd op elementen uit psychosynthese, gestalt, ACT (acceptance and commitment therapy), danstherapie, mindfulness en lichaamswerk.
Je kunt contact opnemen door te bellen of te mailen. Zo nodig maken we eerst een kennismakingsafspraak waarin we je hulpvraag verkennen.
De frequentie van de afspraken is iets wat we samen bespreken. Na een aantal sessies heb je goed kunnen ervaren wat de therapie inhoudt en wat het effect is van de therapie.

Tarieven
Het kennismakingsgesprek is gratis.
Intake en overige sessies: 85 euro ( 75 min.)
Kijk bij vergoedingen of jouw zorgverzekeraar een deel van het bedrag vergoedt. Wil je coaching in het kader van werk of re-integratie naar werk, dan geldt er een zakelijk tarief op basis van een offerte.

Carin Rijpkema
Beweging&Bezinning
www.jedans.nl
06 28816254

 

Informatieavond Vision Quest & Drum making weekend: Erik Roesink & Laurens Bruning
feb 20 @ 20:00 – 22:00
Informatieavond Vision Quest & Drum making weekend: Erik Roesink & Laurens Bruning

Informatie avond Vision quest 3 t/m 11 september 2020
Schrijf je in voor deze reis van je leven! Tijdens de informatie avonden, krijg je alle praktische informatie die nodig is zodat je voorbereid aan jouw reis kan beginnen. Jouw Vision Quest begint na jouw keuze. Let goed op alle signalen die je ontvangt na je keuze. Deze kunnen allemaal richting aanwijzers zijn, onderweg en ter voorbereiding op deze reis van je leven.

Roep van binnen
Soms wordt je door iets geraakt en voel je aan alles in jezelf dat het tijd is om het anders te doen. Te veranderen, maar je weet soms niet hoe. Je hart en ziel weten dat het tijd is, maar je hoofd sputtert soms tegen. Komt met de meeste bizarre of logische redenen waarom je het niet zou moeten doen.
Ik nodig je van harte uit om je te durven laten raken. Neem de stap die nodig is om de beste versie van jezelf te zijn. Dat ben jij toch dubbel en dwars waard, jij prachtig mens. Kom naar de informatie avonden en je zult weten en ervaren of dit klopt voor jou.

Een Vision Quest is een unieke reis die je zelf maakt, maar waarin je wel ondersteund wordt door begeleiders. Durf met volledige aandacht naar alles in jezelf het “goede”, het “slechte” en het “lelijke” te kijken. Deze aandacht maakt alles mooier. De kracht en werking van een Vision Quest ligt vooral in de aandacht die je eraan geeft. Door je open te stellen in jezelf kun je je weer bewust worden van de elementen om je heen. Zo is het mogelijk om de enorme verbondenheid te ervaren van alles in onszelf, met alles buiten onszelf.

Programma
• 20.00 – 20.55 uur uitleg Vision quest 3 t/m 11 september 2020
• 20.55 – 21.10 uur pauze moment met koffie en thee en wat lekkers.
• 21.10 – ± 22.00 uur uitleg Drum making week 14 t/m 21 september 2020

Koor ‘Kontakt’: Esther Kruiter @ het VlinderHuys
feb 20 @ 20:00 – 23:00
Koor 'Kontakt': Esther Kruiter @ het VlinderHuys

Je ziel voeden en je hart uitzingen

Wie ben jij als je zingt? Wat gebeurt er met jou als jij zingt? En wat ontstaat er als je in de geborgenheid van een koor zingt?

Je zingt in een koor waarbij het niet alleen om het zingen draait maar ook om wat er met jou gebeurt tijdens het zingen. We bouwen samen aan een Nederlandstalig repertoire. Al zingend gaan we dit repertoire doorleven. We gaan onderzoeken waarom een lied jou raakt en wat je daarmee zou willen. Daarin zoeken we de grenzen van de comfortzone op.

Als optie kunnen we toewerken naar een miniconcert waarvoor je familie, vrienden en kennissen kan uitnodigen.

Is zingen een grote wens, maar een koor nog een iets te grote drempel? Neem dan gerust contact met me op voor een privézangles.

Kosten: 215,00 euro voor 12 kooravonden