Selecteer een pagina

Calendar

jun
1
ma
Lichaamsgerichte psychotherapie- Carin Rijpkema @ het VlinderHuys
jun 1 @ 09:00 – 13:00
Lichaamsgerichte psychotherapie- Carin Rijpkema @ het VlinderHuys
THERAPIE
Verbinding met de bron
Je draai niet kunnen vinden, ontevreden zijn met werk of relatie, fysieke klachten hebben kunnen duiden op de behoefte om iets te veranderen in je leven. Misschien is het tijd om stil te staan en te onderzoeken wat dat is.

Ben je ergens onderweg iets kwijtgeraakt? Doe je de dingen die je wilt of pas je je aan?
Niet doen wat je eigenlijk wel wilt doen, is geen prettig gevoel, je laat jezelf in de steek. Dit kan een tweede natuur zijn geworden, waardoor verandering ver weg lijkt.
In therapie maak je contact met waar het stagneert in jezelf. Gedachten, gevoelens, emoties. Wat maakt dat je steeds door diezelfde bril naar de dingen kijkt, hoe kom je weer bij je mildheid en een open hart?
Je maakt een reis naar binnen om het contact met je ziel te voelen, voeden en te herstellen.

Effect
Leven in Vrijheid

Onder ogen zien, daadwerkelijk contact maken met wat je dwars zit vraagt moed, bij jezelf blijven als het pijnlijk is, ligt buiten onze comfortzone en daarom niet zo eenvoudig. Liever houden we emoties buiten de deur en verklaren we met ons hoofd hoe het zit.
Erkennen wat er aan de hand is, werkelijk luisteren naar je gevoel lucht op. Je gaat achter jezelf staan. Het raakt een heel basaal gevoel, namelijk je levensenergie, dat voelt stevig, prettig en autonoom. Een veilig lichaam is als een huis waarin het hart zich kan openen en ogen nieuwsgierig de wereld in kunnen kijken.
De basis voor ontspanning en mildheid naar jezelf. Ingrediënten die je nodig hebt om stappen te zetten en te oefenen met nieuw gedrag, passend bij nu.

Tarieven

Het kennismakingsgesprek is gratis.
Intake en overige sessies: 85 euro  ( 75 min.)
Aangesloten bij NVPA en registertherapeut RBCZ
Vergoeding: bij aanvullende zorgverzekering wordt een deel van het bedrag door de meeste zorgverzekeraars vergoed.(zie website) 

Carin Rijpkema
Beweging&Bezinning
www.jedans.nl
06 28816254

Deeper level coaching en therapie – Claes-Berend van der Kolk @ het VlinderHuys
jun 1 @ 13:30 – 18:00

Regressie en systemische sessies

Als je jezelf wilt bevrijden van tegenslag, conflicten, emotionele of fysieke pijn en blokkades en je vermoedt dat die hun oorsprong in het verleden of in je familiesysteem hebben. Het kunnen diepe trauma’s zijn of schijnbaar terloopse gebeurtenissen. Je hoeft het niet te weten om ervan verlost te worden.

Daarvoor gebruik ik individuele familieopstellingen, regressie, innerlijk kindwerk en energetisch werk. Je kunt voor één sessie komen, ook voor een specifieke aanpak. Maar gebruikelijk is dat we eerst bespreken wat je wilt bereiken en dat ik dan de aanpak kies om in enkele sessies flinke vooruitgang te boeken en hardnekkige symptomen op te lossen.

Ik werk al 25 jaar met mensen als therapeut, trainer en opleider. Daarvoor was ik internationaal coördineer bij Loesje en intussen directeur van het Centrum voor Zelfbezinning en leiderschapscoach op Nyenrode. Maar deze individuele sessies beschouw ik als de kern van mijn werk.  Ik hou van een heldere aanpak. Zo kort, eenvoudig en doeltreffend mogelijk, maar zo lang en gecompliceerd als nodig.

Wanneer: ik werk op woensdagmiddag in het Vlinderhuys, maar soms ook op maandag en donderdag.
Prijs: een sessie duurt ongeveer twee uur en kost 150 euro ex. btw. Inclusief tussentijds contact.
Contact: whatsapp, sms, voicemail en telefoon 06-55574442
MailCB@CBsoul.nl 
WebsiteDeeperLevels.nl

jun
2
di
Tension & Trauma Releasing Exercises, lifecoaching: Angelique Pollen @ het VlinderHuys
jun 2 @ 19:30 – 20:30
Tension & Trauma Releasing Exercises, lifecoaching: Angelique Pollen @ het VlinderHuys

Met TRE®, Tension & Trauma Releasing Exercises, maak je opgeslagen stress, trauma en spanningen uit het lichaam los. De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen, dit is een natuurlijk fysiologisch fenomeen. Wij mensen hebben dit veelal verleerd of onderdrukken het trillen. Hierdoor blokkeren we zelf het natuurlijke loslaat-mechanisme van ons lichaam en raken spieren makkelijker over-spannen of verkrampt en blijven stress hormoon spiegels verhoogd. Dit kan pijn (rug-, gewrichts-, buik en hoofdpijn etc.) ziektes ( hart- en vaatziekten, auto-immuunziekte etc.) en psychische klachten ( slapeloosheid, irritatie, agressie, burn-out, PTSS, etc.) veroorzaken.

In de oneven weken op dinsdagavond 19:30-20:30 TRE groepsles
Deelname mogelijk na minimaal 1 TRE sessie onder begeleiding van een gecertificeerde provider ( bij geen ervaring is een individuele sessie of workshop mogelijk bij mij)

jun
3
wo
Bachbloesemsessies: Bianca Brouwer @ het VlinderHuys
jun 3 @ 09:00 – 17:30
Bachbloesemsessies: Bianca Brouwer @ het VlinderHuys

Bach bloesem remedies: Laat je (op)bloeien!

Vertrouwen hebben in jezelf, ontspannen en moedig door het leven gaan, positief gestemd zijn, je geborgen en gedragen voelen, je energiek voelen, de toekomst tegemoet zien… Wat als 1 of meer van bovenstaande niet (meer) lukt?

In een Bach bloesem consult ga ik samen met je na wat er hier en nu speelt. Waar loop je tegen aan, wanneer is e.e.a. begonnen en wat voor een effect heeft dat op je? Als het gaat om je baby/kindje dan spreken we samen over je kindje. Is je kind oud genoeg om zelf e.e.a. te vertellen dan richt ik me tot hem/haar. De 38 Bach bloesems en daarnaast de Rescue Remedy zijn niet-giftige en niet-verslavende middelen, verkregen uit de bloesems van bomen, heesters en planten. De Engelse arts Edward Bach ontdekte en ontwikkelde de bloesems en testte deze op zichzelf uit. Hij ervaarde dat de bloesems zijn persoonlijkheid en emoties en die van zijn patiënten in balans brachten waardoor men zich beter kan ontwikkelen en ontplooien. Dat is een voorwaarde om in vrijheid en daardoor in gezondheid te leven.

De duur van het behandelingstraject is persoonsgebonden. Kinderen reageren over het algemeen sneller, zij zijn vaak minder belast.

Healing: laat ballast los, geeft je ruimte

Loop je rond met fysieke klachten, concentratieklachten, identiteitsvragen, zingevingsvragen, werk gerelateerde vragen, vragen over je relatie met collega’s/naasten/familie/een ziek persoon/overledenen? Dan kan healing een handreiking zijn.

We zitten tegenover elkaar op een stoel. Zittend of om je heen lopend, naast en achter je staand gebruik ik mijn handen om je (energetische) lichaam te kunnen ervaren en te ontlasten. In woord en beeld geef ik aan wat ik ervaar n.a.v. je vraag/wens.

Healing is het schonen van energie die in en om jou beweegt. Met een healing laat je belastende energie los en ‘haal’ je energie naar je toe; healing kan fysieke, psychische en emotionele pijnen verzachten of verlichten.

Eén sessie kan volstaan, meerdere kunnen wenselijk zijn.

jun
4
do
Lichaamsgerichte psychotherapie- Carin Rijpkema @ het VlinderHuys
jun 4 @ 13:30 – 17:30
Lichaamsgerichte psychotherapie- Carin Rijpkema @ het VlinderHuys
THERAPIE

Wil je je graag beter voelen en kom je niet uit eigen beweging in een andere modus? Dan kan het fijn zijn dat er iemand met je meekijkt. Omgaan met wat het leven je brengt is niet altijd even makkelijk of leuk. Veranderingen in jou of in je omgeving kunnen je dagelijks leven behoorlijk ontregelen. Waar loop jij tegenaan? Ervaar je obstakels in je leven en geeft dat spanningen? Of heb je juist het idee dat er iets ontbreekt in je leven en zou je meer bezieling willen in je werk of in je relaties.

Stil staan, juist op de momenten dat het niet lekker gaat, is confronterend. En het is nodig om zicht te krijgen in welk patroon je zit. Het vraagt geduld, moed en mildheid van jezelf, juist op de gebieden waar je het snelst van weg wilt.
In therapie doen we twee dingen, erkennen hoe het NU is en zicht krijgen op de manier waarop je er mee omgaat. Is die passend bij wie je nu bent en brengt het waar je wil zijn? Tijdens de sessies is er naast gesprekstherapie aandacht voor het waarnemen van lichaamstaal. Je lichaam heeft zijn eigen taal en reageert als je denkt of praat. Door te luisteren je innerlijke stem komen er andere woorden en ervaringen naar buiten. Je komt op een diepere laag in jezelf. Het uitspreken van wat je eigenlijk vindt, wilt en voelt schept helderheid en creëert ruimte voor iets nieuws. In de bedding van veiligheid en vertrouwen ontstaat ruimte voor het doorvoelen van (traumatische) ervaringen. In het proces van open staan voor wat er zich in jou beweegt, werk je aan de verbinding met wie je oorspronkelijk bent.

Effect
Leren dat je kunt kiezen

Onder ogen zien, daadwerkelijk contact maken met wat van waarde is voor jou in het leven, vraagt moed en bereidheid. Ergens voor gaan geeft ook spanning. Hoe ga je kiezen voor wat je werkelijk wilt en accepteer je dat er soms beren langs komen? Dat onderzoek wens ik je toe en ik begeleid je er graag bij.

Werkwijze
Mijn werkwijze is ervaringsgericht en gebaseerd op elementen uit psychosynthese, gestalt, ACT (acceptance and commitment therapy), danstherapie, mindfulness en lichaamswerk.
Je kunt contact opnemen door te bellen of te mailen. Zo nodig maken we eerst een kennismakingsafspraak waarin we je hulpvraag verkennen.
De frequentie van de afspraken is iets wat we samen bespreken. Na een aantal sessies heb je goed kunnen ervaren wat de therapie inhoudt en wat het effect is van de therapie.

Tarieven
Het kennismakingsgesprek is gratis.
Intake en overige sessies: 85 euro ( 75 min.)
Kijk bij vergoedingen of jouw zorgverzekeraar een deel van het bedrag vergoedt. Wil je coaching in het kader van werk of re-integratie naar werk, dan geldt er een zakelijk tarief op basis van een offerte.

Carin Rijpkema
Beweging&Bezinning
www.jedans.nl
06 28816254