Cursuscentrum – Coaching & Therapie –Annette Wolda; praktijk voor haptotherapie

Annette Wolda: praktijk voor haptotherapie

“Ons lichaam bezit de stille kennis van wie wij zijn”

Zit je niet lekker in je vel?
Ben je uit balans?
Loop je vast in je werk of privé?
Ben je overbelast?
Heb je moeite met je grens aan geven?
Heb je moeite om jezelf te zijn?
Heb je vragen over rouwverwerking?
Heb je lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke oorzaak te vinden is?

Als je niet alleen wilt denken en praten over je problemen maar de verbinding zoekt met je gevoel dan is haptotherapie heel geschikt.

Hoe werkt haptonomie?
De haptonomie gaat er vanuit dat het menselijk lichaam en vooral de beleving van het lichaam van fundamentele betekenis is binnen de menselijke communicatie. Je kunt je lichaam zien als een soort boodschapper van je gevoelens. We kunnen zowel naar binnen als naar buiten voelen. Door het vermogen naar binnen te voelen houden we contact met onszelf: onze gevoelens, verlangens en emoties. Door het vermogen naar buiten te voelen kunnen we ons op de omgeving afstemmen.

Met behulp van haptotherapie kun je (opnieuw) contact maken met je lichaam en leer je de signalen kennen en herkennen die het geeft. Door deze signalen te onderzoeken en ernaar te luisteren leren we ons zelf serieus te nemen en kunnen we ons gedrag en handelen hierop afstemmen. Je krijgt meer inzicht in het contact met jezelf en anderen. Door dit te ervaren voel je, je eigen vitaliteit en levenskracht en ook wanneer je vast loopt of te veel hooi op je vork neemt. Je leert zo weer vertrouwen op wat goed voor je is en kun je keuzes maken die bij je passen.

Werkwijze

Tijdens de intake onderzoeken we je hulpvraag en laat ik je kennis maken met de haptotherapie.
In de volgende sessies gaan we hieraan werken middels gesprek, aanraking en oefenvormen en worden je eigen mogelijkheden aangesproken. Door deze specifieke manier van werken, van bevestigende aanraking en gevoelde ervaring, krijg je informatie over je gevoelsleven en inzicht hoe je in het leven staat. De haptotherapie leert je voelen dat je lichaam je een heleboel vertelt, je gaat de signalen herkennen om deze serieus te nemen.

Haptotherapie draait om het opgang brengen van een proces, het verbeteren van de overeenstemming tussen denken, voelen en handelen. Zodat wat je voelt de belangrijkste informatiebron wordt voor je handelen, in plaats van je gedachtes of de verwachtingen uit je omgeving.

Ik behandel zowel jongvolwassenen als volwassenen.

 

portret Annette Wolda

Wanneer: maandagmiddag
Kosten:€ 80,00 per sessie (1 uur)
Website:www.haptotherapie-eemland.nl
email: annette.wolda@gmail.com
telefoon:06-41748107

Stichting het VlinderHuys
wij zijn gestopt met onze activiteiten.

coordinator@hetvlinderhuys.nl

privacybeleid