Cursuscentrum – Coaching & Therapie – Carin Rijpkema: Lichaamsgerichte psychotherapie

Carin Rijpkema: Lichaamsgerichte psychotherapie

THERAPIE

Wil je je graag beter voelen en kom je niet uit eigen beweging in een andere modus? Dan kan het fijn zijn dat er iemand met je meekijkt. Omgaan met wat het leven je brengt is niet altijd even makkelijk of leuk. Veranderingen in jou of in je omgeving kunnen je dagelijks leven behoorlijk ontregelen. Waar loop jij tegenaan? Ervaar je obstakels in je leven en geeft dat spanningen? Of heb je juist het idee dat er iets ontbreekt in je leven en zou je meer bezieling willen in je werk of in je relaties.

Stil staan, juist op de momenten dat het niet lekker gaat, is confronterend. En het is nodig om zicht te krijgen in welk patroon je zit. Het vraagt geduld, moed en mildheid van jezelf, juist op de gebieden waar je het snelst van weg wilt.
In therapie doen we twee dingen, erkennen hoe het NU is en zicht krijgen op de manier waarop je er mee omgaat. Is die passend bij wie je nu bent en brengt het waar je wil zijn? Tijdens de sessies is er naast gesprekstherapie aandacht voor het waarnemen van lichaamstaal. Je lichaam heeft zijn eigen taal en reageert als je denkt of praat. Door te luisteren je innerlijke stem komen er andere woorden en ervaringen naar buiten. Je komt op een diepere laag in jezelf. Het uitspreken van wat je eigenlijk vindt, wilt en voelt schept helderheid en creëert ruimte voor iets nieuws. In de bedding van veiligheid en vertrouwen ontstaat ruimte voor het doorvoelen van (traumatische) ervaringen. In het proces van open staan voor wat er zich in jou beweegt, werk je aan de verbinding met wie je oorspronkelijk bent.

Effect
Leren dat je kunt kiezen

Onder ogen zien, daadwerkelijk contact maken met wat van waarde is voor jou in het leven, vraagt moed en bereidheid. Ergens voor gaan geeft ook spanning. Hoe ga je kiezen voor wat je werkelijk wilt en accepteer je dat er soms beren langs komen? Dat onderzoek wens ik je toe en ik begeleid je er graag bij.

Werkwijze
Mijn werkwijze is ervaringsgericht en gebaseerd op elementen uit psychosynthese, gestalt, ACT (acceptance and commitment therapy), danstherapie, mindfulness en lichaamswerk.
Je kunt contact opnemen door te bellen of te mailen. Zo nodig maken we eerst een kennismakingsafspraak waarin we je hulpvraag verkennen.
De frequentie van de afspraken is iets wat we samen bespreken. Na een aantal sessies heb je goed kunnen ervaren wat de therapie inhoudt en wat het effect is van de therapie.

Tarieven
Het kennismakingsgesprek is gratis.
Intake en overige sessies: 85 euro  ( 75 min.)
Aangesloten bij NVPA en registertherapeut RBCZ
Vergoeding: bij aanvullende zorgverzekering wordt een deel van het bedrag door de meeste zorgverzekeraars vergoed (zie website).

Carin Rijpkema – Beweging&Bezinning
www.jedans.nl
06 28816254

Stichting het VlinderHuys
wij zijn gestopt met onze activiteiten.

coordinator@hetvlinderhuys.nl

privacybeleid