Selecteer een pagina

Cursuscentrum – Dans & Bewegen – Ingrid van Steenwijk: Chi Neng Qigong lessen

Ingrid van Steenwijk: Chi Neng Qigong lessen

Wat brengt Chi Neng Qigong mij?
Dat is iets wat ik zelfs na jaren oefening niet in woorden kan vatten. Voor mij is het een manier van leven geworden. Trainen gaat veel verder dan alleen het doen van oefeningen. Zoals “Heel” zijn is veel meer dan de afwezigheid van ziekte. Meer en meer kom ik erachter dat het gaat om mens zijn in een steeds veranderende wereld. Soms in actie, soms in stilte en altijd zoekend naar de balans van het moment. Waarbij steeds helderder wordt wat het moment nodig heeft.
Dat is kennis die ik graag met jullie deel. Het vertrekpunt in de lessen en workshops is altijd de fysieke oefening. Maar alles wat zich aandient mag er zijn.

 

Mijn naam is Ingrid van Steenwijk. Van origine ben ik A verpleegkundige. Later heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en daar diverse functies vervuld in de zakelijke dienstverlening.

Mijn eerste ervaring met Chi Neng Qigong, een Chinese bewegingsleer, was in 2000. Van nature een yangmens zoals Chinezen dat noemen. Gericht op actie, snelheid, ongeduldig en strikt. Ik had niet echt gezondheidsklachten maar net als iedereen had ik het druk en dat uitte zich met enige regelmaat in stevige migraine-aanvallen en snel wisselende stemmingen. Toch werd direct geraakt door de kracht van de –in mijn ogen- zeer langzaam uitgevoerde oefeningen.

De eerste vijf jaar beoefende ik Chi Neng Qigong alleen voor mezelf. Na een paar weken oefenen merkte ik dat de frequentie van de migraine-aanvallen afnam en dat ik rustiger werd. Ik kwam meer en meer in balans en dat is voor mij de reden geweest om de instructeuropleiding te gaan volgen. Inmiddels geef ik al weer heel wat jaren met veel plezier les en ik zie keer op keer wat het beoefenen van Chi Neng Qigong voor mensen kan doen. Om me nog verder te verdiepen in de vorm ben ik in 2013 zes maanden naar China geweest waar ik de advanced teachers training heb gevolgd.

Kennismaken?
Dat kan. Het volgen van een proefles is altijd mogelijk. Ook worden er met enige regelmaat workshops gegeven. Stuur voor meer informatie een mail naar ChiTree@kpnmail.nl. Je kan ook telefonisch contact opnemen via 033-4562241

het VlinderHuys
Barchman Wuytierslaan 51
3819AB Amersfoort
tel. 033-4619314
info@hetvlinderhuys.nl

privacybeleid