Cursuscentrum – Dans – Jasper Drent: Movement Medicine Dans en Beweging

Jasper Drent: Movement Medicine Dans en Beweging

“Ik hou van dansen! De dans is mijn toevluchtsoord waar ik kan zijn wie ik ben en het leven moeiteloos door me heen stroomt. Ik ben gecertificeerd Movement Medicine Teacher.” (Jasper Drent)

Meer weten over Movement Medicine: www.schoolofmovementmedicine.com
Meer weten over Jasper: www.hetgeheel of www.heelhetleven (in aanbouw)

“In Jasper’s lessen ervaar ik de uitnodiging om volledig aanwezig te zijn. Hij weet een sfeer van veiligheid en ruimte te creëren waarin mijn dans zich kan ontvouwen. De subtiliteit van zijn muziekkeuze en begeleiding zorgen voor een verdieping waar ik van geniet.” Iris (danser) 

 

Ruimte voor Dans

Ongeveer twee keer per maand is er op vrijdagavond  Movement Medicine in het VlinderHuys. Movement Medicine is een dans- en bewegingsmeditatie voor deze tijd. Zonder vaste pasjes, zonder dat het uitmaakt hoe het er uitziet of iets dat “moet”. De beweging zelf is het medicijn. Het verbindt de vreugde en vrijheid van de dans met de aandachtige aanwezigheid van meditatie: mindfullness in motion.

Movement Medicine:

  • Geeft de natuurlijke intelligentie van de innerlijke danser de ruimte
  • Verbindt lichaam, hart en geest
  • Helpt je om in je lichaam aanwezig te zijn met alles wat er is
  • Helpt je om los te laten wat je niet meer dient
  • Geeft op creatieve wijze uitdrukking aan wie je van nature bent
  • Is geworteld in verbinding: met jezelf, de ander, het web van leven waar we allen deel van uitmaken en met de Bron (hoe je die ook noemt)

We werken met verschillende bewegingsmeditaties zoals “Awakening the Dancer”, “Tree of Life”, dansen met aarde, vuur, water, lucht en ruimte en de balans tussen yin en yang.
Er is ruimte voor expressie, vreugde, genieten en samenzijn, daarnaast ook voor inkeer, verstilling en diep voelen. De dans kan zacht, wild, teder, speels, verstild of een van de honderden andere kleuren van je ziel aannemen. Iedereen in een lichaam kan dansen: geniet en geef jezelf aan de dans!

Data: Zie de agenda voor actuele data
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: € 15 per keer of € 65 voor een vijfrittenkaart (zes maanden geldig)
Meer informatiejasper@heelhetleven.nl
of 06 – 176 02 319

Stichting het VlinderHuys
wij zijn gestopt met onze activiteiten.

coordinator@hetvlinderhuys.nl

privacybeleid