het VlinderHuys – samenwerking Woonzorgcentrum Mgr. Blom

Het VlinderHuys in de kloosterkapel

Het VlinderHuys bevindt zich op het terrein dat toebehoord aan de zusters van het klooster St. Jozef waar zich ook zorgcentrum Mgr. Blom bevindt. Op dit moment wonen er nog altijd zo’n 24 zusters naast andere bewoners. Vanaf het begin van het VlinderHuys is er een goede band geweest met elkaar. Het sprak de zusters aan dat wij een plek in Amersfoort willen zijn waar stilte en meditatie een belangrijke plaats innemen. Enkele zusters bezochten ook wel  onze activiteiten en het bestuur van het klooster en het bestuur van het VlinderHuys spraken jaarlijks met elkaar.

Hoe ook de ontwikkelingen van het klooster en het omliggende terrein in de toekomst zal gaan zijn, beiden willen graag dat het VlinderHuys een plek blijft houden op dit terrein, juist omdat er zoveel raakvlakken zijn in de manier waarop we ruimte willen maken voor aandacht en stilte in onze drukke levens.

Dankzij de fijne samenwerking met de coördinator vrijwilligers & welzijn, Christa van Worcum, hebben we de mogelijkheid gevonden om in 2020van januari t/m juni één keer per maand een activiteit zoals die ook in het VlinderHuys plaatsvindt, in de kapel van het klooster aan te kunnen beiden, voor de zusters, bewoners, vrijwilligers van het klooster en andere belangstellenden. Vanuit het Huys wordt dit aanbod verzorgd door zowel de aanbieders van Huysactiviteiten als door de docenten die bij ons huren, een erg fijne samenwerking. Ook zal er iedere keer een gastvrouw vanuit het VlinderHuys bij de activiteit aanwezig zijn.
De allereerste keer is op zondag 26 januari van 14.30-15.30uur , dan mag ik zelf de middag begeleiden en zal dit doen met een labyrintloop in de kapel waarin mystica Hildegard van Bingen centraal staat.
Hildegard van Bingen, 1098-1179, abdis, mystica, kruidenkundige, componist en profetes. Vanaf haar 42e levensjaar schreef zij de visioenen die zij ontving neer en werden daar prachtige miniaturen van gemaakt. Ze laten een, zeker voor die tijd, opmerkelijke visie zien op God en de kosmos. Een levendige vitale wereld, vol groenkracht.
Wat gebeurt er als we één afbeelding met ons meenemen het labyrint in en we afdalen van ons hoofd naar ons hart? Welke boodschap heeft het visioen ons vandaag de dag? Na een uitleg en meditatieve voorbereiding gaan we het labyrint in en laten zo Hildegard tot ons spreken. Wat ziet zij? En wat ziet jij? Van harte welkom!

 

 

Stichting het VlinderHuys
wij zijn gestopt met onze activiteiten.

coordinator@hetvlinderhuys.nl

privacybeleid