Selecteer een pagina

Cursuscentrum – Workshops: Marjon & Maryam: Feminine Breath and Touch – Adem & kashmirische massagedag 

Feminine Breath and Touch – Adem & kashmirische massagedag
(alleen voor vrouwen)

Een verwendag voor je lijf en geest op een prachtige plek in de natuur. Raken en aangeraakt worden met je eigen lijf en adem. Alleen en in contact. We bouwen de dag zorgvuldig op met bewuste lichaamsgerichte en ademoefeningen. Zodat je steeds dieper in je zelf, je eigen aanraking en adem kunt landen.

ADEMWERK
Met eenvoud en speelsheid verruimen we in de ochtend onze adem, en daarmee onze levensenergie. Je beweegt door eventuele spanningsgebieden en creëert meer bewegingsruimte. Je fijngevoeligheid van je zintuigen neemt toe. Je leert je adem weer vrij de ruimte te geven. Je ervaart een levendige diepe stilte in contact met je vrouwelijkheid.

We werken met de zes elementen van Biodynamic Breathwork (BBTRS): adem, beweging, aanraking, bewuste emotionele ontlading, expressie en meditatie. BBTRS ondersteunt de helende kracht van ons lijf te versterken.

KASHMIRISCHE MASSAGE
In de ochtend hebben we ons geopend voor de fijngevoeligheid van ons lijf en onze zintuigen. Dit helpt ons om in de middag aangeraakt te worden en aan te raken. Een Kashmirische Massage is een vloeiende, koesterende, liefdevolle intuïtieve massage. Het stimuleert diepe overgave en ontspanning. Deze dag leer je deze massage geven en ontvang je een massage.

Voorafgaand aan de massage uit je je verlangen en stem je af over geven en ontvangen. Je kunt je pas echt ontspannen in aanraking als je duidelijk bent geweest over je verlangens in de aanraking en de ander daarin kunt vertrouwen. Je verkent je verlangen in aanraking en oefent in precieze uiting van je verlangen. We gebruiken hiervoor een methode die bekend staat als het ‘Wiel van Overeenstemming’ (Wheel of Consent).

In de Kashmirische Massage kan je hele lijf aangeraakt worden. Dit geeft een diepe ervaring van heelheid en de verbinding tussen de verschillende aspecten van jezelf. In principe delen we de massage op je blote lijf. Maar het belangrijkste is dat jij je er prettig bij voelt. Als het voor jou beter voelt je niet helemaal naakt te zijn, blijf daar dan vooral trouw aan.

MARJON
Wat is (oer)moederschap en wat geef ik geboorte vanuit mijn vrouw-zijn? Toen ik zo rond mijn veertigste verwerkte dat ik dit leven geen kinderen zal krijgen, bleek deze vraag essentieel. Zij bracht mij naar mijn zoektocht wat mijn essentiële vrouwelijke kwaliteiten zijn. Wat betekent het eigenlijk vrouw te zijn?

Ik dacht altijd dat ik met kracht en doelgerichtheid in de wereld moest creëren en dat verbinden met vrouwen me hier eerder niet dan wel bij zou helpen. En toch was er iets in mij nieuwsgierig. Nu weet ik dat juist verbinding met andere vrouwen, en met mijn zachtheid, verwondering en vrouwelijke speelsheid ik mijn eigen wijze kracht kan leven.

Ik ben lichaamsgericht trainer, en werk met adem- en lichaamsgericht traumaverwerking. Ik heb mijn eigen praktijk voor individuele sessies, leid vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ik combineer verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

 

MARYAM
Ik ben mede eigenaar van Unieke Verbinding en geef verschillende workshops en individuele sessies rond relaties, intimiteit en seksualiteit. Al 25 jaar geef ik seksuele voorlichting aan volwassenen. Ik merk dat dit nog steeds nodig is en ook de combinatie met allerlei vormen van relaties. Waarom ik dit zo belangrijk vind? Ik merk dat veel mensen hun eigen lichaam niet kennen, niet weten hoe ze zichzelf liefdevol kunnen aanraken. Dit wordt niet geleerd op school of door onze ouders. Maar we verwachten wel van onze partner dat hij/zijn ons lichaam kent. Graag neem ik je mee om je eigen lijf te leren kennen zodat je deze kennis kunt doorgeven.

Ik help vrouwen zich te verdiepen in de unieke verbinding met zichzelf en mogelijke partners. Dat doe ik onder andere als hoedster van Rode tent Kampen.

Door mijn jarenlange ervaring als coach in de geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg, kan ik een veilige sfeer neer zetten samen met de vrouwelijke deel van de knuffelcrew van Unieke Verbinding en inspelen op emoties en diepere problematieken die kunnen gaan spelen rondom deze onderwerpen.

 

Datum: Zaterdag 30 november
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: Voor de eerste 6 aanmeldingen € 85,– tot 31 oktober
 € 95,– vanaf 1 november
Er is plek voor maximaal 16 vrouwen
Je plek is definitief na betaling
Lunch: potluck
Info en aanmelden: marjon@embodimentlab.nl
of kijk op www.embodimentlab.nl

het VlinderHuys
Barchman Wuytierslaan 51
3819AB Amersfoort
tel. 033-4619314
info@hetvlinderhuys.nl

privacybeleid